+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs

Kasandra, šta videti i raditi

Sigurni smo da ćete se na prvoj etapi sunčati i sedeti na prelepim plažama, ali u slučaju da vam bude dosadno, imamo predloge kako da vaš odmor učinite još zanimljivijom pričom. Evo nekoliko mesta i aktivnosti koje vredi iskusiti na Kasandri:

Šetnja tradicionalnim selom Afitos

Kasandra

Afitos je po mnogo čemu jedinstveno mesto na Kasandri, a možda i na čitavom Halkidikiju. Nalazi se na severoistočnoj obali poluostrva, između Nea Fokeje i Kalitee. Ako želite da doživite pravu lepotu Kasandre, ne propustite kratku šetnju kroz selo Afitos. Atmosfera u mestu je autentična, naročito uveče kada turisti iz drugih mesta svrate u Afitos. Ulice su uske, a osvetljenje je jako lepo, pa kamene fasade i popločane uličice deluju romantično i vraćaju u prošla vremena. Očuvane su i neke kuće iz 18.veka, a mali trgovi su lepo uređeni i puni cveća.

Afitos će ostaviti bez daha sve ljubitelje starinskog, autentično-grčkog i mediteranskog šmeka, romantike i zaljubljene parove.

Vodeni Park Crazyland

Kasandra

Vikend odmori ponekad mogu biti dosadni, posebno ako posećujete samo gradske plaže u Grčkoj. Zato preporučujemo posetu vodenom parku Craziland, koji se nalazi na plaži Glarokavos u Pefkohoriju na Halkidikiju. Ovaj vodeni park je u potpunosti popunjen spasiocima, tako da je savršen za roditelje i decu stariju od 6 godina. Uživaćete u kafi, piću i kvalitetnoj hrani, dok se oni zabavljaju u raznim vodenim aktivnostima.

Obilazak brodom oko ostrva Kelifos (ostrvo kornjača)

Kasandra

Doživite organizovanu turu brodom do ostrva Kelifos, poznatog i kao kornjača zbog svog oblika. Pogled na prirodu je prelep, a voda kristalno čista, pa se vidi šta se u njoj krije. Ako ste avanturističkog duha, ne propustite istraživanje raznolikog podvodnog sveta ronjenjem.

Šetnja do jezera kornjača Mavrobara

Kasandra

Rezervišite popodne za šetnju umesto za sunčanje na plaži. Jezero Mavrobara se nalazi na samo 3 kilometra od Polihrona, a okruženo je prelepim, netaknutim, prirodnim bogatstvom koje će vam oduzeti dah. Ponesite sa sobom malo hleba ako želite da nahranite kornjače, kojih je ovde u ogromnom broju. Jedina stvar je, ne zaboravite da nosite udobne cipele i nešto za piće. Ovo mesto je samo za avanturiste i one koji žele da budu u kontaktu sa divljinom.

Poseta istorijskom hramu Amon-Zevsa

Kasandra

Na putu do Polihrona vredi se zaustaviti bar na pola sata kod hrama Amon Zevsa. Da, to je samo nekoliko kamenčića, ali sa dugom istorijom. Priča se da su ovo mesto otkrili radnici koji su radili na izgradnji hotela 1969. godine, a ruševine hrama datiraju oko 400-500 godina pre nove ere. Da biste osigurali najbolji pogled na ove ruševine, preporučujemo da se popnete na krov hotela.

Lokacija

Ekskurzija do pećinske crkve Sv. Apostola Pavla

Kasandra

Jeste li čuli za crkvu u pećini? Evo prilike da posetite jednu od njih. U blizini Nea Fokee nalazi se crkva Sv. Pavla u kojoj je, prema legendi, krstio nove hrišćane. Ovo istorijsko mesto je 20-metarski podzemni tunel koji vodi do male sobe pune ikona. Verujemo da će to za vas biti potpuno novo i drugačije iskustvo.

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili kako ih isključiti.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Proceed Booking