+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs

Trebinje - Sarajevo

Sa posetom Ostrogu, Mostaru i Višegradu

2 noćenja / 4 dana

polazak: 25.04.2024., povratak: 28.04.2024.

Sarajevo je grad unikatnog šarma, zavodljive raznolikosti, neizveštačenog duha i dobrih ljudi. Ko nije bio, ne zna šta je propustio, a ko je jednom otišao – uvek mu se vraća. Zato ne propustite šarmanti vikend u ovom gradu, punom filigranskih nijansi, istorije i obeležja mnogih kultura.

Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25 km (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca, kamena, vina i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.

Mostar je privredno, kulturno, univerzitetsko i prometno turističko središte Hercegovine. Podignut u cvetnoj i vinorodnoj dolini reke Neretve ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566. u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Mostar je ime dobio po čuvarima mosta (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Iz razdoblja osnivanja grada i osmanskog razdoblja ostali su vrijedni spomenici kulture.

Višegrad je grad u istočnoj Bosni, na reci Drini. Obale Drine u Višegradu spaja stari most Mehmed-paše Sokolovića, poznatiji kao „na Drini ćuprija“, opisan u istoimenom romanu Ive Andrića. Andrićgrad ili Kamengrad se nalazi u Višegradu, na mestu gde se reka Rzav uliva u Drinu. Graditelj i tvorac ovog kulturnog projekta je Emir Kusturica. Za posetioce grad je otvoren 2012. godine. Sa pedesetak objekata od kamena u ovom gradu nalazi se crkva, stari trgovi, stari hram, dućani…

Program putovanja

Dan 1 - ČETVRTAK - 25.04.2024.1. Dan NIŠ

Polazak iz Niša u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Crnu Goru sa kraćim usputnim pauzama radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti…

Dan 2 - PETAK - 26.04.2024.2. Dan OSTROG - TREBINJE

Dolazak u Ostrog u ranim jutarnjim časovima. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Trebinju. Po dolasku odlazak u posetu Hercegovačkoj Gračanici – mauzoleja pesnika Jovana Dučića. Nastavak puta prema gradu. Razgledanje u pratnji lokalnog vodiča, šetnja uskim ulicama starog grada: Sahat-kula, gradske zidine sa topovima, trgovima i Kastelom, Trg pesnika sa platanima koji su simbol grada, Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg, Dučićev i Njegošev spomenik, Anđelkina kapija. Smeštaj u hotel. Slobobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 3 - SUBOTA - 27.04.2024.3. Dan TREBINJE - MOSTAR - SARAJEVO

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja ka Mostaru. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada : Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija. Nastavak putovanja ka Sarajevu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kafu, ćevape i individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 4. - NEDELJA - 28.04.2024.4. Dan SARAJEVO - VIŠEGRAD - NIŠ

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Nastavak putovanja ka Višegradu. Poseta Andrićgradu, podignutom u čast našeg nobelovca Ive Andrića, i mostu na Drini. Slobodno vreme. U popodnevnim satima polazak ka Srbiji. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.

Cenovnik

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

25.04.-28.04.2024.

hotel 3*

129€

Cena je izražena u evrima po osobi. Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Popusti i doplate/Uslovi plaćanja

Popusti i doplate

• doplata za 1/1 sobu 40€.

Uslovi i način plaćanja

1) 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 jednake mesečne rate čekovima;

Cena aranžmana obuhvata

• prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema);
• smeštaj u Trebinju u hotelu sa 3* u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom;
• smeštaj u Sarajevu u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom
• panoramsko razgledanje Trebinja i Sarajeva;
• usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja;
• troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata

• putno zdravstveno osiguranje;
• individualne troškove;

 

NAPOMENA

• Minimum za realizaciju putovanja je 60 putnika.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeća lična karta ili važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 211/2021- A izdata od Agencije za privredne registre od 30.11.2021. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 2701860, osiguravača „KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE ADO” Beograd. Polisa važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.

Program putovanja broj 1 od 22.02.2024.

17 korisnika trenutno je zainteresovano za ovo!
Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili kako ih isključiti.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Proceed Booking