+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs

Radovi na putu do Grčke – Ring Road

Radovi na putu do Grčke - Obilaznica oko Soluna

Radovi na putu do Grčke  – Kako su grci najavili da će Ring Road oko Soluna biti u rekonstrukciji narednih četiri (4) godine nastala je prava zabuna kod srpskih turista šta, gde i kako.

Šta se dešava sa obilaznicom? Gde ići, kojim putem najbolje se uputiti ka letovalištu? Kako izbeći gužvu kroz ili kroz Solun?

Ovo su samo neka pitanja koje muće turstire iz Srbije. Pokušaćemo da vam damo odgovor na ova pitanja i koliko – toliko pomognem organizaciji i planiranju vašeg puta do vama omiljenog letovališta.

Put do Grčke preko Ring Road-a

Ako ste svoj odmor planirali na Halkidikiju, Tasosu ili severnom delu Grčke čeka Vas jedno iznenađenje. Naime obilaznica oko Soluna (Ring Road) je u fazi rekonstrukcije (u trajanju od 4 godine) i to u dužini od 12km.

Ono što je važno napomenuti, da je izmenjeno i samo uključene na auto putu koji vodi na Ring road. Nekada se uključivalu direktno u brzu traku, zanči sa desne strane, dok je sada uključenje, odnosno, spajanje sa ovim putem, sa leve strane.

Na nekih 88km od Grčke granice počinju radovi na samoj obilaznici oko Soluna

Zatvorena je, u oba smera leva (brza) traka tako da je moguće koristiti samo srednj i desnu traku. Ovo u značajnoj meri usporava saobraćaj, dok u samom špicu (po grčkim informacijama) od 7-10 i od 15-18 dolazi i do zastoja. Baš iz tog razloga, za prelazak ove deonice od 12km u pomenutim vremenskim intervalima, potrebno je i više od 1h putovanja. Ovo zna da bude veliki problem ukoliko putujete sa malom decom i kada je temperatura jako visoka.

U ostalim periodima dana, saobraćaj na Ring Road-u je usporen ali bez zastoja. Tako da, ukoliko ste u mogućnosti svoje vreme prolaska ove deonice isplanirate tako da izbegnete špic i perod od 07-10h i 15-18h. 

Važno je napomenuti da je ova deonica dugačka 59km i ako nema gužve potrebno je svega 30min za prolazak.

Radovi na obilaznici oko Soluna (Ring Road)

Put kroz Industrisku zonu i centar Soluna

Ova deonica  je svima poznata, jer se od granice Grčke isključujete na PRVO skretanje za Solun sa leve strane. Ovde prolazite kroz industrujsku zonu i vozite sve pravo i prolazite  centar grada. Osnovna karakteristika i mana ove rute jeste mnoštovo semafora kojih po nekoj proceni ima čak 50. I ovde važi isto pravilo da su gužve poprilične tokom celog dna a pogotovu u toku špica od 07-10 i 15-18h

Ova deonica je duga oko 35km ali je u radnim danima potrebno celih sat vremana za prolazak njome

Voznja kroz centar Soluna

Flyover web site

Jedna od pomoći Vam itekako može biti i sam sajt Flyover. Ovaj sajt prati saobraćajne uslove (Trafic Conditions) na obilaznici oko Soluna kao i kroz sam grad – centar.

U svakom trenutku možete videti da li postoji zastoj (obeležen tamnim bojama ili crvenom) i kolika je prosečna brizna prolaska vozila. Pa ukoliko to nije toliko strašno možete možete se slobodno uputiti i ovom deonicom. 

Flyover sajt koji meri trafficing na putu kroz i oko Soluna

Zaključak

Kako najbolje isplanirati rutu do mora u ovom trenutu je teško reći. Sve su ovo informacije sa početka sezone gde gužve nisu još toliko velike. Kako će biti u samom jeku sezone ostaje da vidimo.

Jedino što možemo da zaključimo jeste, ako putujete ka Kavali i Tasosu može se koristiti put preko Bugarske. 

Ukoliko je u pitanju sam Halkidiki isplanirati putovanje tako da se izbegne špic od 7-10 i 15-18h.

Mi ćemo Vas redovno obaveštavati o svakim velikim promenama što se tiče samog putovanja do vašeg mesta za odmor.

Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili kako ih isključiti.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Proceed Booking