+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
Istražite Zlatibor na jednodnevnom izletu i uživajte u čarima planinske lepote i tradicije, sa posetom Drvengrada i doživite nezaboravan dan u prirodi.
sa posetom Drvengradu

Zlatibor, jednodnevni izlet

Zlatibor je pre svega, planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka. To je oko hiljadu kvadratnih kilometara livada i visova, proplanaka, bezdana i useka. Zatalasani prostor od Tare i Šargana do istočnih obronaka Murtenice i do reke Uvac i granice sa Bosnom. Mesto gde se i susreću kontinentalna i mediteranska klima. Šetnja borovom šumom i razgledanje netaknute prirode ostavljaju bez daha i najveće pustolove koji su obišli ceo svet tragajući za lepotama prirode. Na Zlatiboru se prirodne lepote susreću sa kulturološkim nasleđem. To je mesto gde je najbolje očuvana srpska tradicija, mesto za tišinu i odmor, mesto najukusnijih gurmanskih specijaliteta i istovremeno mesto gde možete uživati u lepotama svakog godišnjeg doba.

Drvengrad - šarmantno selo inspirisano tradicijom i kulturom Zapadne Srbije

Drvengrad predstavlja etno selo, koje je sagradio, naš proslavljeni filmski režiser, Emir Kusturica. Podignut je na brdu Mećavnik, svojevrsnom planinskom ostrvcetu iznad koga se pruža nekoliko većih brda. Zbog mesta na kome je podignut, neki ovo etno selo zovu i Mećavnik. Mećavnik je ime dobio po velikim snežnim nanosima koji se ovde stvaraju tokom zimskog perioda. Drvengrad ima gradsku kapiju, 13 ulica, 2 trga, 2 sokačeta, bioskop, crkvu, pijacu, sportski centar, restorane, teniske terene…. Rečju, poseduje sve ono što mora da ima jedan grad. Ulice i trgovi nose nazive poznatih ličnosti iz sveta književnosti, filma i sporta poput Ive Andrića, Federika Felinija, Aleksandra Tarkovskog, Maradone, Novaka Đokovića i dr. Kao što i ime sugeriše, u ovom etno selu, sve je sagrađeno od drveta. Posebnu pažnju privlače drvene kuće-brvnare. U selu ih ima preko 50, i većina je autentična jer su prenete iz okolnih zlatiborskih sela, tako da najbolje svedoče o načinu života i arhitekturi ovoga kraja.

Program putovanja

1. Dan 01.05.2024 (sreda): NIŠ - DRVENGRAD - ZLATIBOR - NIŠ (cca 650 km)

Sastanak putnika u 03:30h. Polazak u 04h. Lagana vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi prihvata putnika i odmora grupe. Dolazak u turističko naselje Drvengrad u jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualno razgledanje i šetnju kroz ulice Ive Andrića, Novaka Đokovića, Nikole Tesle ili Ernesta Če Gevare. Predlažamo da napravite pauzu kafeu „Konak“ na trgu Dijega Amanda Maradone ili poslastičarnici „Ćorkan“ i uživate u ukusima tradicionalnih poslastica. Nastavak putovanja … Dolazak na Zlatibor oko podneva. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, vožnju Gold gondolom (fakultativno), uživanje pored jezera, šetnju uređenom stazom okruženom zlatnim borovima do spomenika na Šumatnom brdu, sa koga se pruža predivan pogled na vrhove Čigote i zlatiborska prostranstva… U kasnim popodnevnim satima polazak ka Nišu. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima.

Cenovnik

TERMIN PUTOVANJA

CENA PO OSOBI

01. maj 2024.

3.000 din

Popusti i doplate/Uslovi plaćanja

Uslovi i način plaćanja

– 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;

Cena aranžmana obuhvata

– prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji
– ulaznicu za Drvengrad
– usluge pratioca grupe
– troškove organizacije

Cena aranžmana ne obuhvata

– individualne troškove
– kartu za vožnju gondolom – 1500 din po osobi (minimum 20 osoba, prijava u agenciji)

 

NAPOMENA

• Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
• Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš, najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 211/2021- A izdata od Agencije za privredne registre od 30.11.2021. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 2701860, osiguravača „KOMPANIJA DUNAV OSIGURANJE ADO” Beograd. Polisa važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.

Program putovanja broj 1 od 05.04.2024.

12 korisnika trenutno je zainteresovano za ovo!
Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili kako ih isključiti.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Proceed Booking