+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs

Prag, Češka

PRAG – GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana).

Osnovan je u 9 – om veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, Od 1992. godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

Putovanje u Prag predstavlja fascinantan spoj kulture, istorije i umetnosti. Ovaj evropski grad nudi neverovatan uvid u prošlost i budućnost kontinenta. Sa bogatom kulturnom baštinom i arhitekturom, Prag je neizostavna destinacija za putnike koji žele istražiti lepotu evropskih gradova.

Prag je grad prepun živopisnih ulica, istorijskih znamenitosti i neverovatne atmosfere. Šetnja starim gradskim jezgrom, poseta Kraljevskom dvorcu ili uživanje u pogledu sa Karlovog mosta samo su neki od nezaboravnih doživljaja koje Prag nudi putnicima.

Putovanje autobusom do Praga omogućava udobno i pristupačno putovanje. Sa svakim kilometrom, putnici doživljavaju čari evropskih gradova, a Prag je jedna od najupečatljivijih stanica na tom putu.

Program putovanja

Dan 11. Dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga Muzeja 25. maj-Kuća cveća. Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku i Češku uz kraće pauze radi odmora.

Dan 22. Dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Obilazak Hradčanskog trga na kome se nalaze prelepe palate Swarcenberg, Toskanska, Martinicki, nadbiskupska, stub kuge. Poseta praškom dvorcu (rezidencija češkog predsednika), zatim katedrali Svetog Vida. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike Svetog Đorđa, Lobkovič palate, crne kule.
Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 33. Dan PRAG - DREZDEN - PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Drezden (Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazivan je i Firencom na Elbi. Grad ima mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (danas državni muzej u okviru koga je i Zeleni trezor), palata Tasenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Agustov most). Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.

Dan 4.4. Dan PRAG - KARLOVE VARI - PRAG

Doručak. Fakultativno: Odlazak na izlet u Karlove Vari – jednu od najlepših banja Evrope. Povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5.5. Dan PRAG

Doručak. Fakultativno: Vožnja brodom po Vltavi. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće pauze radi odmora.

Dan 6.6. Dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Smeštaj

U nekom od hotela

Hotel Rezidence Emmy 4*

Hotel Rezidence Emmy prag

Hotel se nalazi na 11km od centra grada. Sve sobe sadrže TWC, fen, SATTV, mini frižider, WiFi. Više o hotelu na https://www.rezidenceemmy.com/cs/,

Hotel Globus 3*

hotel globus prag

Hotel se nalazi  u mirnom delu Praga, na 8km od centra. Do centra grada stize se za 15-ak minuta vožnje.
Svaka soba poseduje TWC, SATTV, telefon.

Više o hotelu na: http://www.hotel-globus.cz/en/

Hotel Abito 3*

hotel abito prag

Hotel se nalazi na 10ak km od centra. Sa autobuske stanice, koja se nalazi ispred hotela, do centra se stiže za 20ak minuta vožnje. Svaka soba poseduje TWC, LCDTV, mini frižider. Više o hotelu na http://www.hotelabito.cz

Hotel City Central 3*

hotel city central prag

Hotel Citi Central Aureli je idealna polazna tačka bez obzira da li idete u majku stotinjak gradova u poslovne svrhe ili na odmor. Nalazi se u samom centru Praga, na pješačkoj udaljenosti od istorijskog Starog grada i samo pet minuta od Vaclavskog trga. Prodavnice, restorani, barovi i znamenitosti su vam bukvalno na dohvat ruke. Nakon dana provedenog u obilasku istorijskih mesta, muzeja i odličnih restorana, dobrodošli ste da odsednete u jednoj od 91 udobne, prostrane i tihe sobe sa udobnim krevetima, gde možete povratiti snagu i zadovoljiti sve svoje potrebe. Hotel je lako dostupan: podzemna i tramvajska stanica IP Pavlova nalaze se nekoliko metara od zgrade. https://www.city-central.cz/cs

Cenovnik

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

10.04-15.04.2024.

Hotel Rezidence Emmy 3*

169€

139€

30.04-05.05.2024

HOTEL 3*

179€

169€

15.05-20.05.2024

HOTEL 3*

179€

169€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cene fakultativnih izleta (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

Karlove Vari – 30 € odrasli / 20 € deca,
Poseta Drezdenu – 35 € odrasli / 25 € deca,
Vožnja brodom po Vltavi – 15 € odrasli / 10 € deca,

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

 

Prevoz

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA – DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA (naplatna rampa) I SMEDEREVA (Kolari)- DOPLATA 15€;
U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: polazak – SADOVIĆ pumpa, Temerinski put kod RODA centra

Prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)

Popusti i doplate/Uslovi plaćanja

Popusti i doplate

• deca do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 20 € (sobe na upit),
• doplata za 1/1 sobu 60 €.

Uslovi i način plaćanja

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 jednake mesečne rate čekovima;
3) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Express);
4) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Cena aranžmana obuhvata

• prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji (AC, TV ),
• smeštaj u Pragu u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• razgledanja i obilaske prema programu,
• usluge lokalnog vodiča za razgledanje Praga,
• usluge turističkog vodiča /pratioca grupe tokom putovanja,
• agencijske usluge.

Cena aranžmana ne obuhvata

• individualne troškove,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 19 godina 655,00 dinara, od 19 do 75 godina 950,00 dinara i od 75 godina 2.270,00 dinara.
• gradsku turističku taxu, plaća se na recepciji hotela 50CZK po osobi po noći,
• fakultativne izlete.

NAPOMENA

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 222/2021 kategorija A od 16.12.2023.

15 korisnika trenutno je zainteresovano za ovo!
Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili kako ih isključiti.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Proceed Booking