+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
+381 66 844 2 224 +381 18 415 0 822 office@lordtravel.rs
Istražite čari Rima - večnog grada Italije. Otkrijte bogatu istoriju, spektakularnu arhitekturu i kulturno blago na putovanju koje će ostati u vašem sećanju

Putovanje u Rim - Istorijsko čudo i kulturno blago Italije

Rim, večni grad, poziva vas na nezaboravno putovanje kroz kulturnu raskoš i bogatu povijest Italije. Kao glavni grad regije Lacio i Italije, Rim očarava svojom arhitekturom, umjetnošću i legendama koje sežu daleko u prošlost. Iskoristite priliku da istražite stari deo grada, pravi muzej na otvorenom, gde se nalaze ostaci drevnih građevina, trijumfalni lukovi i Koloseum – najveći amfiteatar Rimskog carstva.

Rim je takođe i najveći i najnaseljeniji grad u Italiji s oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21. aprila 753. godine p.n.e., stoga s pravom nosi epitet Večnog grada. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Europe.

Krenite na putovanje koje će vas odvesti kroz vjekove i otkrijte čarobni svijet Rimskog carstva u srcu ovog jedinstvenog grada!

Program putovanja

Dan 11. Dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda u 14:00 h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj-Kuća cveća. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja..

Dan 22. Dan RIM

Dolazak u Rim u prepodnevnim časovima. Obilazak Rima: Via Aurelia, Vatikan, Crkva Sv. Petra, Trastevere, Cirkus
Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Forumi, Trg Venecije sa spomenikom Otadžbine, Kapitolski Trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili organizovano fakultativno pešačko razgledanje Rima: Trg Republike, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), ulica Rimskih foruma, Trg Venecija, Trajanov forum, Fontana Di Trevi, Španski trg… Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 33. Dan RIM - VATIKAN

Doručak. Slobondo vreme ili fakultativna poseta Vatikanu sa lokalnim vodičem. Obilazak Vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Slobodno popodno. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4.4. Dan RIM – POMPEJA – NAPULJ – RIM

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Pompeje i Napulja: Pompeja je antički lokalitet koji se nalazi 250 km udaljen od Rima. U erupciji vulkana Vezuv, grad je zatrpan pepelom što ga je savršeno sačuvalo do današnjih dana. Razgledanje lokaliteta sa lokalnim vodičem. Po završetku razgledanja odlazak u Napulj, prestonicu južne Italije.. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5.5. Dan RIM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Putovanje preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi odmora. Noćna vožnja.

Dan 6.6. Dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd oko podneva.

Smeštaj

U nekom od hotela

Hotel Roma Aurelia Antica 4*

Hotel Roma Aurelia Antica-esterno-3

Nalazi na par kilometara od S. Petram, Castel Sant’Angelo, Vatikan muzej. Hotel je udaljen na 10 min od stanice gradskog prevoza.Hotel poseduje restoran i bar. Svaka soba sadrži TWC, fen, TV, internet. Doručak je kontinentalni.
Više informacija o hotelu na: www.hotelromaureliantica.com

Hotel Parco de Medici 3*

Hotel Parco de Medici

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza železničke stanice MURATELLA, koji povezuje ovaj deo grada sa svim većim znamenitostima Rima. Od šoping centra Parco Leonardo,je udaljen 7 min. Od centra grada je udaljen 10km. Hotel ima restoran, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.
Više informacija o hotelu na http://www.pdmr.it/en/index.html

Cenovnik

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

01.05-06.05.2024

Roma Aurelia Antica 4*

359€

329€

01.05-06.05.2024

Parco de Medici 3*

319€

289€

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Cene fakultativnih izleta (deca 2-12 godina ostvaruju popust):

Vatikan – 55 € odrasli / 40 € deca –plaćanje u agenciji (obuhvata ulaznice, lokalnog vodiča i slušalice) – obavezna prijava i plaćanje u agenciji.
Pešačko razgledanje grada-25 € odrasli / 15 € deca,
Pompeja, Napulj – 55 € odrasli / 45 € deca (obuhvata autobuski prevoz na relaciji Rim-Napulj-Rim, usluge vodiča na srpskom jeziku i pratnju obaveznog lokalnog turističkog vodiča u Pompeji, ulaznice za Pompeju.)
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Prevoz

SIGURNI POLASCI IZ NIŠA, ALEKSINCA, POJATA, PARAĆINA, ĆUPRIJE, JAGODINE I ČAČKA – DOPLATA 25€; BATOČINE I KRAGUJEVCA – DOPLATA 20€; MARKOVCA, VELIKE PLANE, POŽAREVCA (naplatna rampa) I SMEDEREVA (Kolari)- DOPLATA 15€;
U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD.
*Napomena za prevoz iz Novog Sada: polazak – SADOVIĆ pumpa, Temerinski put kod RODA centra

Prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)

Popusti i doplate/Uslovi plaćanja

Popusti i doplate

• dete do 3 godine 70€ popust u Raeli hotelima,
• treća odrasla osoba ili dete preko 3 godine u 1/2+1 sobi ima popust 5%, (na upit),
• Doplata za 1/1 sobu, hotel Parco de Medici 3* – 02.05 – 80€, hotel Roma Aurelia Antica 4*- 02.05-90€ u Raeli hotelima 100€,

Uslovi i način plaćanja

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 jednake mesečne rate čekovima;
3) platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa, American Express);
4) 30% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

Cena aranžmana obuhvata

prevoz turističkim autobusom (TV, video i audio oprema, klima),
smeštaj u hotelu sa 3*ili 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
razgledanja i obilaske prema programu,
usluge turističkog vodiča,
usluge lokalnog vodiča,
agencijske usluge

Cena aranžmana ne obuhvata

gradsku komunalnu taksu u Rimu (uključujući i okolinu) koja je stupa na snagu od 01.10.2023 i to za hotele sa 3*- 6€ dnevno po osobi, a za hotele sa 4*- 7,50€ dnevno po osobi (plaća se na recepciji hotela)
fakultativne izlete,
međunarodno zdravstveno osiguranje;

NAPOMENA

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putova. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner).

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus, licenca OTP 222/2021 kategorija A od 16.12.2023.

8 korisnika trenutno je zainteresovano za ovo!
Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo. Možete saznati više o tome koje kolačiće koristimo ili kako ih isključiti.
AcceptPrivacy Settings

GDPR

Proceed Booking