Tasos - najzelenije ostrvo | Lord Travel

Tasos je deveto po veličini i najsevernije grčko ostrvo koje vam može pružiti neograničene mogućnosti za bezbrižan, sadržajan i ugodan odmor. Često se sreće i naziv “šuma koja pluta”, zbog neverovatno bogate vegetacije, nepreglednih borovih šuma i plantaža maslinjaka. Kako biste otkrili sve lepote ovog ostrva, Lord Travel vam nudi veliki izbor apartmanskog smeštaja. Broj naših turista se povećava i godine u godinu, bilo da su to porodice sa decom, mladi ili parovi. Ono što privlači ljude su pre svega brojne lepo uređene, ali i divlje plaže. Tasos se izdvaja i po prijatnoj temperaturi tokom cele godine, a temperatura vode u junu je oko 24 stepena. Do Tasosa se jednim delom stiže trajektom koji kreću iz Kavale ili Keramotija (potrebno je sat vremena ili u drugom slučaju pola sata).

Tasos blog post - Lord travel

Limenas je glavni grad ostrva i u tom smislu je i atraktivan, posebno za ljude koji uživaju u aktivnom odmoru. Ima staru i novu luku, veliko šetalište, nekoliko ulica u okviru šetališta sa velikim brojem prodavnica, restorana brze hrane, taverni. Postoji više parkova sa mobilijarom za decu. Takođe, možete vrlo lako naći i na neko arheološko nalazište (kapije Zevsa i Here, antički amfiteatar i antičke agore). Od ove godine imamo novu vilu u našoj ponudi – Garden Studios. Ova vila poseduje jedan od najlepših vrtova u mestu, dvorište sa puno cveća, stabala maslina i limuna, letnjikovcem sa garniturama za sedenje i roštiljem, kao i igralištem za decu. Nalazi se u mirnom delu Limenasa, udaljena je oko 100 metara od Tarzanas plaže i 900 metara od centra Limenasa.

Sa druge strane, Limenarija je miran gradić, u kome mogu da uživaju turisti koji od odmora žele upravo suprotno. Limenarija je mesto gde ni u spicu sezone nema gužve, kako na plaži tako i u gradu. Razlog za to jeste dužina plaže (više od 2km) i raspored kafića i restorana koji nisu skoncentrisani na jednom mestu već rasporedjeni duž obale. Pored dobro poznatih vila, našu ponudu smo obogatili i vilom Mini, koja je na svega 90m od plaže.

Ukoliko se ipak odlučite za Potos koji je smešten na jugu ostvra i tu imamo preporuku za vas. Vila Dina koja se nalazi na udaljenosti 300 m od plaže i oko 200 m od centra Potosa, na putu za etno selo Teologos, može biti pravi izbor za vaš ugodan boravak. Ovde možete pronaći sve što vam je potrebno za jedno mirno i pristojno letovanje uključujući i peščanu plažu. Kroz mesto prolazi glavna ulica, magistrala, a paralelno u odnosu na nju, pruža se plaža koja je organizovana, uglavnom peščana, sa postepenom dubinom. U samom mestu je veliki broj prodavnica, restorana brze hrane, pekara, supermarketa, kafića…

Još jedna novina u Lord Travelu je vila Mary 2 u mestu Skala Sotiros. Skala Sotiros nalazi se u podnožju sela Sotiros, koje ima oko 500 stanovnika i svi stanovnici sela su stranci, Englezi, Nemci, Holandjani…. dok samo mesto ima oko 300 stanovnika van sezone. Nalazi se na zapadnoj obali Tasosa i zbog toga turisti mogu da uzivaju u predivnim zalascima sunca. Ima malu peščanu, organizovanu, gradsku plažu, nekoliko taverni i restorana brze hrane, par manjih super-marketa, prodavnica i taverni.

Koje god mesto da odaberete, nećete pogrešiti jer ovo ne tako veliko ostvro pruža dosta mogućnosti za odmor, provod, uživanje, obilazak i istraživanje. Zapadna strana ostrva ili u našem slučaju Skala Sotiros će vam pružiti pravi odmor, bež gužve, sa lepom plažom bez mnogo turista. Sama zapadna obala je duga oko  30km i duž nje se nalaze mala mesta, poznata po poljima maslina, plažama sa prirodnom hladovinom. Limenas kao glavni grad – luka ima najveći izbor prodavnica, kafića, restorana, plaža je malo dalje od centra, ali u blizini je i dosta poznatih plaža kao što su Mermerna, La Scala, Makriamos, ali i selo Panagija. Limenarija je za sve one koje žele mirniji odmor, a sa druge strane na oko 5km i blizina Potosa daje mogućnost za malo aktivniji provod u vidu raznih kafića i restorana koji su smešteni uz samu obalu. Dok birate neku od vila iz naše ponude, spremamo za vas spisak nekih od najlepštih plaža, koje vredi obići…