Ponuda i plaže na Kasandri | Lord Travel
Poluostrvo Kasandra ima veoma lepu obalu, turistički je razvijenija u odnosu na Sitoniju i Atos, pa samim tim i urbanija. Kasandra nije toliko poznata po plažama, iako za one koji vole da istražuju ima dosta lepih koje bi vredelo posetiti i na kojima se može uživati. Takvih plaža je manje nego na Sitoniji, ali vredi ih obići ukoliko se odlučite da vaše letovanje provedete na ovom poluostrvu.

Već godinama unazad na Kasandri su najpopularnija mesta za letovanje Pefkohori, Kalitea, Hanioti i Polihrono, posebno za naše turiste. U Lord Travel-u vas čeka ponuda za ovaj deo Grčke, kao i nove vile koje su od ove godine u našoj ponudi. Šta god da odaberete iz naše ponude, vredi obići i ostale plaže u okruženju. U nastavku su naše preporuke, a na vama je da napravite izbor.

Kasandra plaza blog post - Lord Travel

Kalitea ima jednu od najlepših plaža na Kasandri. Plaža je dugačka, sa sitnim peskom, sa plićakom od nekoliko desetina metara, sa tirkiznom bojom mora. Preporučujemo vam vilu Kleopatra sa velikim dupleksima koja ima prostrano dvorište okruženo zelenilom. Ovo mesto je malo više traženo od strane mladih zbog najboljeng provoda na Kasandri, tačnije zbog dosta klubova, diskoteka.

Kalitea plaza blog post - Lord Travel

Plaža u Polihronu je dugačka, kao u Haniotiju i Pefkohoriju. Na obali je uglavnom sitan šljunak ili pesak, kao i u vodi. Jedino desni deo plaže (južni), gledano prema moru, ima kamenje u vodi, dok je ostatak plaže pogodan i za decu. Polihrono preporučujemo porodicama s decom zbog mirnijeg odmora, bez prevelike gužve ali i zbog vila iz naše ponude koje su na 30m od mora – vila North i vila Lica.

Polihrono plaza blog post - Lord Travel

Plaža u Pefkohoriju je veoma dugačka i uska, sa sitnim šljunkom, postepenom dubinom i velikim brojem barova duž šetališta. Pored porodica sa decom, čest je izbor mladih zbog izlazaka i provoda. Najtraženija vila iz naše ponude je Vula&Stefanos, a od ove godine u našoj ponudi su i nove vile – Triana, Triana Lux i Good Day

Pefkohori plaza blog post - Lord Travel

Plaža u Haniotiju je takođe dugačka, malo šira nego u Pefkohoriju, sa sitnim šljunkom ili krupnijim peskom, a bistirm morem. Ukoliko želite da vaš odmor provedete blizu plaže, Angelos apartmani koji su takođe novitet za ovu sezonu, imaju idealnu lokaciju za smeštaj porodica koje žele miran odmor, bez galame i gužve.

Hanioti plaza blog post - Lord Travel

Najpoznatija plaža na Kasandri je čuvena Ksenija, a najlepši deo ove plaže jeste ispred Koursaros kafe bara gde možete uživati u prirodnom hladu, na plaži sa veoma sitnim peskom i dugačkim plićakom.Posidi Cape je najneobičnije mesto i plaža na Kasandri. Peščani sprud se pruža duboko u more, a talasi se na samom vrhu rta preklapaju. Nazivaju ga i minijaturnim peščanim poluostrvom koje menja oblik u zavisnosti od morskih struja. Afitos je vrlo autentično mesto na Kasandri, potpuno drugačije od svega što ona pruža. Preporuka je da se poseti u popodnevnm satima, kako biste uživali u zalasku sunca, pogledu na more. Kaldrmisane, uske uličice, kućice sa kamenim fasadama, prijatna i živa atmosfera sigurno će vam ostati zadugo u sećanju.