Kušadasi - plaže | Lord Travel

Na 95 km južno od Izmira nalazi se već svima dobro poznat primorski grad – Kušadasi ili kako ga nazivaju mnogi Ostrvo ptica. Poznat je i po tome da je malog ribarskog sela postao vodeće turističko mesto u Turskoj. U poslednje vreme beleži novi rast, ima sve veću popularnost među mladima, ali i među porodicama. Mnogima je siguran izbor pre svega zbog velike mogućnosti i izbora smeštajnih kapaciteta, dobre usluge, pristupačnih cena, brojnih plaža. Najznačajnija stvar je što su one lako dostupne zbog mini – buseva (dolmuša) koji su redovi i sa pristupačnim cenama (1-2 evra u jednom pravcu), a prevoze turiste kako do plaža tako i do bilo kojeg dela grada. Navodimo samo neke od plaža, što će za početak biti i dovoljno onima koji će prvi put letovati u Kušadasiju.

Kusadasi plaza - Lord Travel
Kusadasi blog - Lord Travel

Gradska plaža – peščana, besplatna i u blizini marine. Prometna je i neretko ima gužve, a sve prodavnice, restorani i kafići su veoma blizu. Ukoliko želite da budte u centru grada, a do ostalih plaža lako odlazite mini busom, onda je naša preporuka Hotel Bora – vrlo ekonomičan hotel, ujedno najtraženiji iz naše ponude, koji pred usluge noćenja sa doručkom ima mogućnost doplate i za polupansion. Više detalja možete naći na linku – Hotel Bora 2* Tu su i hoteli sa tri zvezdice Santur, Saturn, Surtel

Ladies Beach – sigurno najpopularnija plaža koja je na nekih 5 minuta vožnje od centra grada. Peščana, sa plitkom i čistom vodom, uređena sa ležaljkama i suncobranima, tuševima,  duga 1km i daje vam mogućnost za brojne sportove na vodi. Brojni kafići i restorani su preko puta ulice koja je duž plaže, a oko same plaže je veliki broj hotela različite kategorizacije. Kao drugi najtraženiji hotel iz naše ponude izdvajamo Hotel Ayma Beach Resort 4*, koji ima najboljni odnos cene i kvaliteta, uslugu polupansiona i na svega 150m od ove poznate plaže. Tu su i Hotel Gold 2*, Hotel Ponz 3*, Golden Gate 3*, Hotel Asena 3* i Hotel Sunday 3* na samoj plaži.

Green Beach ili Zelena plaža – se nalazi na 5 minuta vožnje od centra Kušadasija. Peščana je i manja plaža pa je i mirnija atmosfera. uređena je, sa ležaljkama i suncobranima koji se plaćaju.

Long beach – a udaljena 15 minuta vožnje od centra Kušadasija i dobro povezana dolmušima koji saobraćaju na svakih 10 minuta. Plaža je uređena i peščana, sa ležaljkama, suncobranima, tuševima, barovima, restorananima. Može biti dosta gužve tokom vikenda jer je koriste i lokalci (kao i Ladeis plažu). Podeljena je na delove koji nose nazive po kafićima koji su se otvorili duž obale, a na početku plaže nalazi se i aqua park. Hotele koje izdvajamo su My Aegean Star i Sentinus.

Kustur plaža – na 5km od centra, duga je 1 km i peščana ali i sa šljunkovitim delovima. Voda je mirna a u popodnevnim satima su mogući mali talasi. Jedna je od najčistijih plaža Kušadasija, pored ležaljki i suncobrana, toaleta i barova, postoji mogućnost za surfovanje, skijanje na vodi…

Tusan plaža – u blizini Kustur plaže takođe pogodna za brojne aktivnosti i sportove na vodi i plaži. Dolmuši od centra do plaže redovno saobraćaju.

Nacionalni park ili Milipark – na oko 30 – 35 km južno od Kušadasija, prema Bodrumu. Plaže su šljunkovite, sa kristalno čistom vodom i sa po nekim suncobranom i ležaljkom, dosta stena i prirodne hladovine. Ulaz u ovaj park se plaća, kako za automobile, tako i za svaku osobu, dolmuši voze na pola sata iz centra grada. Ovaj deo Kušadasija je poznat po manjim uvalama, deo je miran i idealan za odmor, a bistra voda omogućava i ronjenje.