Kušadasi - izleti | Lord Travel

Čuveno letovalište Kušadasi godinama unazad privlači turiste iz Srbije, ali poslednjih godina taj broj se povećava. Brojne plaže, veliki izbor hotela sa različitom kategorizacijom, brojni restorni,  prodavnice, kafići, klubovi sa veoma pristupačnim cenama su više nego dovoljni razlozi. Pored ovoga, izleti, poseta određenim znamenitostima su takođe prednost da Kušadasi odabrete kao destinaciju za vaše letovanje. U nastavku vam dajemo preporuku i predloge za izlete iz Kušadasija, kao bi vaš odmor bio upotpunjen i drugim aktivnostima.

Jedan ceo da možete iskoristiti za Efes koji se nalazi na oko 17km od grada. Izdvaja se kao jedan od  najzanimljivijih lokaliteta za ljubitelje istorije. Nekada je bio jedan od najsnažnijih gradova rimske imperije, a danas je drevni grad sa ostacima gde možete osetiti duh tradicije. Ovde se mogu videti ostaci Artemidinog hrama, Celzijusove biblioteke, ruševine jednog on najvećih rimskih amfiteatara, ruševine gradskog trga Agore i rimskog kupatila. Efes je takođe poznat kao rodno mesto grčkog filozofa Heraklita.

Efes - Lord Travel
Efes 01 - Lord Travel
Efes 02 - Lord Travel

Pamukale  ili kako Turci govore – pamučna tvrđava. Ovo je najtraženiji i najčešći izlet, a Pamukale su nastale zbog velike količine kalcijum karbonata u vodi koja ovde izvire iz 17 izvora. Kalcijum karbonat svojim taloženjem prvo formira mekane, a kasnije tvrde tvorevine. Na ovom prostoru je bilo tektonskih pomeranja zbog kojih su izvori tople vode izdignuti. Ova voda ima temperaturu 35 °C i veruje se da samo 10 min provedenih u vodi će učiniti da izgledate 5 godina mlađe. S obzirom da su bazeni bele boje, voda je tirkizni plava. Uvek je dosta turista u jeku sezone, ali ta gužva vas ne treba sprečiti da se okupate i naravno uslikate. U blizini Pamukale-a nalazi se drevni rimski amfiteatar Hierapolis. U amfiteatru se leti održava veliki internacionalni muzički festival, a kapacitet ovog amfiteatra je oko 7.000 mesta. Muzej drži poprilično malu kolekciju predmeta iskopanih na tlu starog Hierapolisa. Iza muzeja nalazi se velika Bazilika iz 6. veka.

Pamukale - Lord Travel
Hierapolis blog post - Lord Travel
Pamukale blog post - Lord Travel

Kao i svuda na moru, i u Kušadasiju je krstarenje jedan od celodnevnih izleta koji se nude turistima. Ovaj izlet je za sve one koji žele da uživaju u kupanju u uvalama sa prozirnom vodom i ručku na brodu.

Kusadasi izlet blog post - Lord Travel
Kusadasi izlet - blog post - Lord Travel
Kusadasi izlet blog post - Lord Travel

Za avanturiste tu je i poseta  akvaparku. Adaland je najveći i po mnogima najlepši akva park u Evropi. Udaljen je par kilometara od Kušadasija i pruža pravo zadovoljstvo posetiocima svih uzrasta. Odmah pored akva parka nalazi se i veoma atraktivan tzv. park delfina.Raznovrsni tobogani, tematske oblasti, igre na vodi, zanimacija za najmlađe kao i dovoljno ležaljki i suncobrana su ono što očekuje sve one koji se budu odlučili za jedan avanturistički dan.

Adaland Kusadasi blog post - Lord Travel
Adaland Kusadasi blog post - Lord Travel
Adaland Kusadasi blog post - Lord Travel

Tursko veče i poseta nekom od brojnih tradicionalnih restorana, uz tradicionalnu kuhinju, veliki izbor hrane, pića, zabave je takođe pravi užitak tokom boravka u Kušadasiju. Naravno nezaobilazan je bogata muzički program i trbušni ples.

Kusadasitursko vece blog post - Lord Travel
Kusadasi blog post - Lord Travel
Kusadasi blog post - Lord Travel

Ovo su samo neki od predloga kako možete upotpuniti vaš boravak u Kušadasiju. Ali pre toga vam savetujemo da pogledate našu raznovrsnu ponudu za ovu godinu. Veliki izbor hotela vas čeka u kategoriji Kušadasi 2020. na našem sajtu.