fbpx

TOSKANA

Sa obilascima: BOLONJA – CINQUE TERRE – FIRENCA

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (četvrtak) NIŠ – BEOGRAD – HRVATSKA – SLOVENIJA

Polazak autobusa iz Niša oko 14:00h sa parkinga hipermarketa TEMPO / iz Beograda sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice u 17:00 h i iz Novog Sada u 18:30 h sa parkinga ispred Lokomotive. Lagana noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2.dan (petak) BOLONJA – MONTEKATINI (ili neko drugo mesto u okolini Firence-Barberino di Muglello…)

Prepodnevni dolazak u Bolonju.Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, univerzitet, Due Tori, palata Banki, palata Notai, palata Akursio, trg Mađore… Slobodno vreme nakon obilaska. Nastavak putovanja za Montekatini – poznate italijanske banje. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (subota) MONTEKATINI – fakultativno CINQUE TERRE (Ćinkve Tere)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni  izlet kroz Nacionalni park Cinque terre, slikovita sela Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore deo su ovog nacionalnog parka. Autobusom dolazimo do mesta  La Spezia  gde se ukrcavamo na voz, koji nas vozi kroz čaroban pejzaž.Obići ćemo svih 5 naselja i uživati u najslikovitijim predelima. Slobodno vreme za šetnju ili sunčanje na plaži. U kasnim poslepodnevnim satima povratak u La Speciju i vožnja do hotela. Noćenje.

4.dan (nedelja) MONTEKATINI – FIRENCA (fakultativno)

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Firence, grada u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo… Obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U kasnim poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

5.dan (ponedeljak) SLOVENIJA – HRVATSKA – BEOGRAD – NIŠ

Dolazak u mesto polaska u jutarnjim časovima. (Kraj usluge).

Toskana
Smena 08.11.
12.11.
Polazak iz: NIŠ specijalna ponuda 125
Polazak iz: BEOGRAD specijalna ponuda 105
Polazak iz: NIŠ redovna cena 149
Polazak iz: BEOGRAD redovna cena 129

Cene iz tabele su izražene po osobi u evrima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate.

 • Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
 • Odloženo plaćanje na rate: 40% prilikom rezervacija, ostatak (60%) na 3  jednake mesečne rate, čekovima gradjana, realizacija  svakog 10. – og, 20.- og, ili 30.og u mesecu
 • Plaćanje karticama: Visa, Master, Maestro, Dina
 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije Lord Travel

DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 80 % –  isključivo na upit
 • Doplata za polazak iz: Kruševac, Kraljevo, Prokuplje, Leskovac, Novi Sad,  Zaječar -10€ (odnosi se na cenu iz Niša)
 • Doplata  za polazak: Negotin, Bor, Užice, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Šabac – 15€ (odnosi se na cenu iz Beograda)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
 • Smeštaj hotelu u Montekatiniju ili nekom drugom mestu u okolini Firence-Barberino di Mugello u standardnim 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenje sa doručkom
 • Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
 • Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana
 • Obilaske prema programu (Bolonja – panorama grada)

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju, plaća se na recepciji 1 € po noći.
 • Fakultativne izlete i individualne troškove
 • Ostale usluge i sadržaje u hotelima

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI:

 • Firenca – 30€ / deca 20€
 • Cinque Terre (Ćinkve Tere) – 35€ / deca 25€

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 35 putnika. Deca od 2-12 godina ostvaruju popust prema tabeli, deca od 0-2 godine besplatno. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, sobe su standardne dvokrevetne i dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Svaka soba ima tuš/WC. Doručak je kontinentalni. Potpisivanjem Ugovora o putovanju putnik prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u programu putovanja. Organizator će odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, a najkasnije 7 dana pre početka putovanja obavestiti putnike o nazivu hotela.
Smeštaj je u Italiji, u regiji Toskana, u hotelima sa 3* ili 4*u mestu Montecatini Terme ili u okolini u nekom od navedenih hotela do popune kapaciteta, ili sličnom.

Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licence OTP 083/2016 izdata od Agencje za privredne registre od 13.05.2016. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti I odgovornosti za slučaj štete nanete ptniku br. 990000034274, osiguravača „TRIGLAV“ Beograd. Polisa važi od 21.04.2019. do 21.04.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti Uslovi Putovanja turističke agencije Lord Travel koji su sastavni deo prijave putivanja.

Toggle side content