OHRID 08.11.-11.11.2019

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. DAN 08.11.2019.
Polazak iz Beograda u kasnim večernjim satima. Vožnja prema Ohridu udobnim autobusima preko Niša, Leskovca, Vranja i Skoplja sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2.DAN 09.11.2019.
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora polazimo u obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.veka. Mesto okupljanja grupe je Trg pored pristaništa, ispred spomenika Sv. Klimenta).Slobodno vreme. Organizovana večera sa muzičkim programom. Noćenje.
3. DAN 10.11.2019.
Doručak. Slobodno prepodne za individualni obilazak grada i shopping ili FAKULTATIVNI odlazak do Albanije – Dobra prilika da se vidi, do skora zatvorena i zemlja pod komunističkom diktaturom, zemlja bogate prirode i kulturnog nasleđa. Pored Struge, idemo na granični prelaz Ćafasan i putujemo do glavnog grada Albanije, Tirane gde ćemo videti Narodni muzej, Mauzolej diktatora Envera Hodže i Etem bejovu džamiju. Povratak u Ohrid. Noćenje.
4. DAN 11.11.2019.
Slobodno prepodne za obilazak stare čaršije u kojoj se nalaze brojne prodavnice suvenira od bakra, nakita od starog srebra i čuvenih ohridskih bisera. Oko 10.00h predviđen je polazak Sv. Naum. Obilazak manastira koji je posvećen Sv. Naumu, učeniku Ćirila i Metodija koji ga je i sam izgradio 900.god. Manastir se nalazi na južnoj strani jezera na izvorima Crnog Drima 30-ak km od grada. Preporučujemo fakultativnu voznju čamcima Crnim Drimom koja će Vam ostati u nezaboravnom sećanju. Usputni obilazak Muzeja na vodi (fakultativno). Povratak u Ohrid. Slobodno vreme za odmor i pripremu za polazak za Srbiju. Dolazak u Srbiju u kasnim večernjim satima. KRAJ PROGRAMA

Ohrid
Smena 08.11.
11.11.
Polazak iz: Beograda (NI, LE, VR, SK) 11690 din

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji,
  • smeštaj u hotelu 3*u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom I svečana večera sa neograničenim domaćim pićem I muzičkim programom,
  • razgledanje Ohrida i Sv. Nauma u pratnji lokalnog vodiča,
  • usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
  • troškove ogranizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • putno zdravstveno osiguranje,
  • individualne troškove – nepomenute usluge,
  • obavezno zdravstveno osiguranje,
  • fakultativne izlete
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM.AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU. AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA. ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU.


Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 083/2016 izdata od Agencije za privredne registre od 13.05.2016. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 990000034274, osiguravača „TRIGLAV OSIGURANJE” A.D.O Beograd. Polisa važi od 21.04.2019. do 21.04.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.