fbpx

1. DAN: BEOGRAD (29.01.2023): BEOGRAD – CANCUN Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u večernjim časovima. Let do Cancuna sa presedanjem u Istanbulu.

2. DAN: KANKUN (30.01.2023.): CANCUN – PLAYA DEL CARMEN Dolazak u Cancun u podnevnim časovima i transfer do Playe del Carmen (2h vožnje). Playa Del Carmen je egzotično letovalište američkog tipa koje je poslednjih godina sve popularnije među turistima prvenstveno zbog noćnog života i prelepih peščanih plaža. Dugo šetalište uz plažu, pristupačne cene i predivna boja mora čini Playu del Carmen nezaobilaznom tačkom u Meksiku. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za plažu. Noćenje.

3. DAN: PLAYA DEL CARMEN (31.01.2023.): PLAYA DEL CARMEN Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.

4. DAN: PLAYA DEL CARMEN (01.2.2023.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA – VALLADOLID Doručak. Fakultativni izlet u Chicen Itzu, najpoznatije arheološko nalazište Meksika gde ćemo u pratnji lokalnog vodiča čuti neverovatne priče o Majama i njihovoj kulturi. Chichen Itza je pod zaštitom UNESCO-a od 1988. godine , a 2007. godine našla se među „Novih sedam svetskih čuda“. Dominantna građevina ovog lokaliteta je masivna stepeničasta piramida „El Castillo“ koja je posvećena majanskom Bogu „Kukulcan“-u. Najpoznatiji fenomen vezan za piramidu se dešava dva puta godišnje na prolećnu i jesenju ravnodnevnicu. Sa početkom zalaska sunca na severnim stepenicama se stvara senka koja liči na telo zmije, sačinjena od po sedam obrnutih trouglova. Figura zmije formira se u toku celog dana, počinjući od repa na vrhu piramide pa ka podnožju, na kome se nalazi skulptura glave zmije. U proleće izgleda kao da se zmija spušta prema zemlji, a u jesen kao da se penje ka nebu. Ova igra geometrije, arhitekture i naprednih naučnih otkrića govori o genijalnosti majanske civilizacije. Pored piramide tu su još i brojni hramovi, igrališta, astronomska opservatorija… Nakon Chicen Itze sledi pauza za ručak posle koje ćemo osveženje pronaći u kristalno čistoj vodi cenote Ik Kil. Kada je smrtonosni asteroid potresao obalu Yukatana pre 66 miliona godina, kreirao je preko 6000 jama, udubljenja u krečnjačkim stenama i pećinskim sistemima sa svežom slatkom vodom koje se zovu cenote. Ovi kristalno čisti bazeni slatke vode služili su Majama kao specijalna mesta za rituale. Danas su cenote otvorene za plivanje, istraživanje i ronjenje. Jedna od najlepših je upravo cenota Ik-Kill. Ova cenota podseća na prizore kakve smo videli u filmu „Avatar”. Dubina Ik-Kill cenote je oko 70m, a prečnik iznosi 60m. U povratku obilazimo kolonijalni gradić Valladolid i njegove glavne znamenitosti. Povratak u Play-u u večernjim časovima. Noćenje.

5. DAN: XCARET (02.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN – XCARET Doručak. Slobodan dan na plaži ili fakultativni odlazak u najpopularniji eko zabavni park na Yucatanu- Xcaret. Xcaret je eko zabavni park sa desetinama razlizitih vrsta prirodnih atrakcija u okviru eko parka koji se prostire na 80 ha koji je inspirisan prirodom i istorijom. Preplitanje kulture , istorije , prirode i nauke predstavlja priliku da svako nešto nauči u ovoj brilijatnoj ideji ekološkog parka. Ovde ćete imati priliku da vidite mnoštvo životinja, da plivate u podzemnoj reci, da posmatrate ribice sa koralnog grebena kao i da naučite mnogo toga o Majanskoj kulturi. Najzanimljivija atrakcije kreće u popodnevim časovima kada preko 300 izvođača obucenih u jarke odore majanakih plemena izvode predstavu , ples, ceremonije i igre i kroz sve to nas upoznaju sa najgenijalnijom civilizaciom koja je misteriozno nestala. Povratak u Palay-u u večernjim satima. Noćenje.

6. DAN: HOLBOX (03.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN – HOLBOX Doručak. Nakon doručka predlažemo izlet na ostrvo Holbox koje se nalazi u Meksičkom zalivu. Transfer u trajanju od 2h ka severu, do malog ribarskog mesta Chiquila gde se ukrcavamo na brodić za Holbox. Uživajte u ovom očuvanom komadiću tropskog raja na kome nema puteva ni vozila. Zemljani putevi, šarene kuće i bujna vegetacija čine da se ovde osećate kao na drugoj planeti. Po dolasku na ostrvo moguće je iznajmiti bicikle koji će olakšati kretanje po ostrvu na kojem nema saobraćaja. Ostrvo Holbox sa svojom neverovatnom uličnom umetnošću, opuštenom atmosferom i veličanstvenim krajolikom savršeno je mesto za opuštanje. Slobodno vreme. Povratak u Playu u poslepodnevnim satima. Noćenje.

7. DAN: MEXICO TULUM (04.02.2023.): PLAYA DEL CARMEN – TULUM Doručak. Polazak u Tulum u prepodnevnim časovima. Pored egzotičnog okruženja i raskošnih plaža, Tulum ima neverovatan šarm boemskog grada. Ovaj gradić, okružen džunglom, proglašen je eko-frendly destinacijom i poslednjih godina je prepoznat kao omiljeno letovalište zaljubljenika u prirodu, gurmana, jogista i umetnika. Mnoštvo atraktivnih barova, unikatnih restorana, kurseva kuvanja meksičke hrane i odličan noćni provod postali su zaštitni znak Tuluma. Tulum se sastoji od „Tulum Puebla“ , zanimljivog grada u zaleđu džungle, na 4km od plaže i „Zone Hoteliere“- hotelske zone na plaži. U okviru Tuluma se nalazi i arheološka znona jer je za vreme Maja Tulum bio najmoćniji grad – država u okolini. Na steni viskoj 12m uz samu obalu nalaze se ostaci tvrđave „El Castillo“, a na samom lokalitetu nalazi preko 60 hramova i kuća koji svedoče o činjenici da je Tulum u prošlosti bio vrlo napredan grad i zauzimao važno mesto u civilizaciji Maja. U blizini Tuluma se nalazi preko 20 cenota, a neke od njih možete obići biciklom. Pošto je Tulum eco-friendly destinacija bicikl možete iznajmiti na svakom koraku. Najpoznatija plaža Tuluma je „Playa Paraiso“: fantastični beach barovi, puderasti pesak i kristalno čista voda. Po mnogima plaže u Tulumu nadmašuju sve plaže u Meksiku. Smeštaj u Tulum Pueblu. Obilazak grada. Noćenje

8. DAN: BACALAR (05.02.2023.): TULUM – BACALAR Doručak. Mogućnost ranojutarnjeg polaska na fakultativni izlet u Lagunu Bacalar. Gradić Bakalar je mesto, na nekih 5h vožnje od Playe del Carmen i na svega 30km od granice sa Belizeom. Njegovo originalno ime na jeziku Maja je „Siian Ka’an Bakjalal“ i prevodi kao „mesto okruženo trskom gde se rađa nebo“. Bakalar još zovu „Laguna sedam boja“. Neobičnu boju laguni zapravo daju različite vrste peska i minerala na dnu kao i kristalno čista voda. Boja vode varira od tirkizno do indigo plave u zavisnosti od sunčeve svetlosti. Vožnja brodićem po laguni. Povratak u Tulum u kasnim večernjim satima. Noćenje.

9. DAN: MEXICO TULUM (06.02.2023.): TULUM Doručak. Slobodan dan za plažu. Noćenje.

10. DAN: COBA (07.02.2023.): TULUM – COBA Doručak. Posle doručka predlažemo fakultativni izlet do arheološkog nalazišta Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maja. Coba je drevni majanski grad koji se nalazi usred džungle i nekada je bio prestonica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Coba na jeziku Maja znači „voda pomešana vetrom“, a grad datira iz prvog veka nove ere. Karakteriše ga najviša Majanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica kojima se možete popeti na piramidu. U okolini Cobe se nalazi mnoštvo cenota, a mi obilazimo najpoznatiju cenotu Meksika „Grand Cenote“. Grand Cenota je po mnogima najlepša, a predstavlja sistem pećina i otvorenih bazena povezan drvenim stazama gde se možete kupati, roniti ili posmatrati životinje poput kornjača, šarenih ribica i iguana koje žive u bujnom parku koji okružije ovo područje. Voda u cenoti je osvežavajuće temperature i kristalno je čista. U povratku iz Cobe odlazimo do ruševina drevnog grada Tuluma. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigle Maje, svoj je vrhunac imao u periodu od 13. do 15. veka i uspeo preživeti čak 70 godina španske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smeštene su na visokim stenama, odakle se prostire jeidnstven pogled na Karipsko more. Povratak u Playu u večernjim satima. Noćenje.

11. DAN: MEXICO TULUM (08.02.2023.): TULUM – CANCUN- AERODROM Ranojutarnji polazak za Cancun. Dolazak na aerodrom i let za Beograd sa presedanjem.

12. DAN: BEOGRAD (09.02.2023) BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

MEKSIKO
Smena 29.01.
09.02.
Polazak iz: Beograda- HOTEL 3*: /

* Cena aranžmana izražena u evrima Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od 50% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 45 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• preko računa, uz profakturu izdatu od Lord travel-a.

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
– Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji: Beograd – Cancun – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
– Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Smeštaj u Playi del Carmen u hotelu sa 3 *na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Tulumu u hotelu sa 4*na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu.

U cenu putovanja nisu uračunati:
– Viza za Meksiko (za drzavljane Srbije viza je besplatna)
– Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
– Individualni troškovi
– Fakultativni izleti i obilasci
– Doplata za hotel na plaži u Tulumu , na upit
– Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji).

FAKULTATIVNI IZLETI:
CHICHEN ITZA CENA: 110 EUR Rani jutarnji polazak na izlet privatnim prevozom. Pitanja poput: na koji način su masivni blokovi od 3.500 tona pomerani u vreme Maja bez dizalica i točkova, kako je oblikovan granit koji je po tvrdoći jedan od materijala koje samo dijamantsko sečivo može obrađivati, kako se kameni klipovi uklapaju do perfekcije, za savremenu nauku, antropologiju i istoriju je jednostavno misterija, kao i razlog zašto su Maje misteriozno odlučile da napuste svoje velelepne gradove. Maje su najpoznatija i jedna od najstarijih civilizacija na prostorima Južne Amerike. Poreklo im seže u vreme oko 2600. godine pre nove ere, a kolevka njihove civilizacije je poluostrvo Yukatan. Najbolje očuvane građevine civilizacije Maja nalaze se u Chichen Itz-i. Grad je osnovan u 6.veku i bio je poznat kao “grad hramova” jer je, kao i većina gradova drevnih Maja, grad pre svega bio svetilište. Chichen Itza je od 2007. godine pod zaštitom UNESCO-a, a godišnje je poseti milion turista. Iako Yukatan nema klasične reke, mesto je ipak bilo pogodno za stanovništvo, jer je grad izgrađen u blizini tri prirodna izvora. Chichen Itza je zauzimala površinu od preko pet kvadratnih kilometara, što ga je činilo jednim od najvećih majanskih gradova. Najvažnija građevina ovog grada je hram Kukulkan, koji je nastao između 9.i 13.veka naše ere. Hram je visok 24m i sastoji se od devet stepenasto poređanih spratova. Na vrhu hrama se nalazi opservatorija. Unutar ove stepenaste piramide se nalazi manja piramida u koju se može ući uz pomoć tunela. Nakon razgledanja Chichen Itze odlazak na ručak u obližnji restoran. Posle ručka kupanje u kristalno čistoj cenoti IL – Kill. Zatim sledi obilazak glavnih znamenitosti kolonijalnog grada Valjadolida. Povratak u Playu u večernjim satima. Cena izleta obuhvata: prevoz, ulaznice za arheološki kompleks i cenotu, lokalnog vodiča i ručak.

BACALAR CENA: 160 EUR Polazak na izlet u ranim jutarnjim časovima. Vožnja od 4 h do Bacalara sa uslutnim pauzama. Po dolasku šetnja kroz gradić i ukrcavanje na brod . Gradić Bakalar je mesto na nekih 5h vožnje od Playe del Carmen i na svega 30km od granice sa Belizeom. Vožnja brodom po laguni je posebno interesantna U laguni žive neke od endemskih vrsta ptica, a posebna atrakcija su stormatoliti koji predstavljaju stenovitu tvorevinu sačinjenu od modrih algi, a koje su zapravo najstariji živi organizmi na zemlji. Plovidba po „Piratskom zalivu“, obilazak „Black cenote“ i kupanju na vrlo atraktivnim plažama. Povratak u Playu u kasnim večernjim satima. Cena izleta obuhvata: povratni transfer do Bacalara , vožnju brodom po laguni, pratnju vodiča.

OSTRVO HOLBOX CENA: 90 EUR Polazak na izlet u jutarnjim časovima. Isla Holbox se nalazi severno od Playe del Carmen. Vožnja u trajanju od 2h do luke Chikil gde se brzim čamcima, za 25 min, stiže na ostrvo. Ostrvo Holbox je deo prirodnog rezervata Yum Balam i kao takvo je pod zaštitom države. Ovde živi oko 500 vrsta ptica i velika kolonija flamingosa. U periodu od maja do septembra u vodoma oko Holboxa sklonište pronalazi najveća zajednica kit-ajkula na svetu. Slobodno vreme možete iskoristiti u vožnji bicikla koja se na ostrvu mogu iznajmiti za simboličnu svotu novca jer je pored golf-kola to jedino prevozno sredstvo. Uživanje u prelepim prizorima ovog egzotičnog ambijenta. Povratak sa ostrva u popodnevnim časovima. Cena izleta obuhvata prevoz, brodić, ulaznice, vodiča.

COBA I GRAND CENOTA CENA: 80 EUR Polazak na izlet nakon doručka. Coba se nalazi na sat vremena vožnje od Tuluma. Ovaj drevni grad koji je dugo bio skriven u šumama, prekriven zemljom, obrastao gustom tropskom vegetacijom pronađen je tek krajem 19. veka. Do sada je iskopan samo mali deo lokaliteta, a arheološka istraživanja se nastavljaju. Prema nekim ekspertima, ukupna površina Cobe pokrivaja površinu od oko 120 kvadratnih kilometara. Coba je jedan od najbolje očuvanih majanskih gradova zahvaljujući egzotičnoj šumi eukaliptusa koja ga okružuje. Nekada je Coba bilo prestonica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. U okolini Cobe se nalaze prekrasne cenote koje ćemo imati prilike da posetimo. U povratku obilazimo „Grand Cenota“ koja je po mnogima najlepša u Meksiku gde pravimo pauzu od sat vremena za kupanje i istraživanje. Na kraju izleta odlazak u majanski grad Tulum, arheološki lokalitet koji je svojevremeno bio jedan od najjačih gradova Maja. Jedinstvenost drevnog grada Tuluma je što se jedini nalazi u blizini mora, dok su svi ostali gradovi Maja izgrađeni u unutrašnjosti. Na ovom lokalitetu ćemo videti ostatke hramova, piramidu i kuće. Po dolasku konkvistadora, ovaj majanski grad je teško uništen, a krajem 16. veka potpuno napušten. Cena izleta obuhvata: prevoz, ulaznice za arheološka nalazišta i cenotu, vodiča.

XCARET CENA: 165 EUR U okviru parka izuzetno je zabavan snorkeling na koralnom grebenu kao i kupanje u podzemnoj reci i morksim bazenima. U jednom delu parka su akvarijum na koralnom grebenu gde možete videti unikatne primere šarenih ribica kao i centar z a spašavanje morksih kornjača. Bogatstvo flore i faune u ovom parku su izuzetne pa će te imati priliku da vidite mnoštvo životinja uljučujući jaguare , lenjivce , papagaje , flamingose ..tu se nalazi i paviljon leptira kao i „Green house“ ili bašta orhideja sa preko 80 vrsta ovog egzotičnog cveta. U okviru parka moguće je plivanje sa nurse sharks kao i sa delfinima (nije uključeno u cenu ulaznice). Pored ovih prirodnih atrakcija imaćete priliku da kroz razne aktivnosti upoznate bolje Majansku kukturu. Najveći utisak nosi predstava u majanskom selu gde ćete videti majanske običaje, igre i ples. Puno dobre zabave , fantastičnih utisaka i celodnevno kupanje na izletu su ono što Xcaret izdvaja od drugih zabavnih parkova. Uračunato : transfer, ulaznica za Xcaret, ručak, oprema za snorkeling.

NAPOMENE: Što se tiče ulaska u Meksiko u uslovima COVID 19 prema trenutnim uslovima državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Za putnike koji imaju važeću američku vizu viza za Meksiko nije potrebna (za putnike koji imaju važeću američku vizu u poništenom pasošu, moraju da ponesu i taj pasoš uz važeći pasoš). Svako zainteresovano lice mora lično da zakaže termin za viziranje u ambasadi Meksika a preko linka Maksičke ambasade.

Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.

Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.

Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

OTKAZ PUTOVANJA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

SMEŠTAJ: 

HOTEL CASA DE LAS FLORES 3* www.hotelcasadelasflores.com.mx/en Okružen tropskom baštom na samo 450 metara od plaže, moderni hotel Casa De Las Flores nudi odličnu lokaciju i divan ambijent. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen okružen egzotičnom baštom. WiFi je dostupan u javnim prostorijama i na recepciji. Sobe u hotelu su klimatizovane i dekorisane minimalistički u meksičkom stilu. Sobe poseduju TV, ventilator i sef. U okviru privatnog kupatila se nalaze tuš kabine i fen. Hotel Casa de las Flores se nalazi u centru Playe. Oko nje se nalaze brojni restorani i šopovi.

AGAM HOTEL 3* www.agam.hotels-quintana-roo.com Agam hotel se nalazi u samom srcu lagune Bacalar. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen , bar i vrt. Wi Fi je dostupan na javnim površinama. U hotelu redi recepcija 24/7. Hotel je na 1km od centra Bakalara. Sve sobe su opremljene sa Tv-om , privatnim kupatilom , peškirima kao i klima uređajem. Takođe sve sobe imaju sef.

KAAB TULUM HOTEL 4* www.kaabhotels.com Ovaj pansion se nalazi u Tulum Pueblu na samo 3km od plaže i arheološke zone Tulum. Hotel kaab Tulum je smeštaj koji poseduje restoran , privatni parking , bar i egzotični vrt. Recepcija radi 24/7, room service takođe dok je WiFi obezbeđen u javnim prostorijama. Sve sobe poseduju klima uređaj , sef, LCDTv i privatno kupatilo sa tušem. U okviru sobe nalazi se i garderober. Sobe su uređene minimalistički. U restoranu se svako jutro služi doručak.

Program putovanja broj 3 od 04.oktobra. 2022. godine
Cenovnik broj 1 od 30.abgusta. 2022. godine. Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021, kat.A.

 

Toggle side content