fbpx

Istanbul ili Carigrad – grad koji spaja dva kontinenta, Evropu i Aziju. Impozantna istočnjačka arhitektura, brojni muzeji i raznlikost na svakom koraku su samo neki od razloga zašto ga treba posetiti i uživati u njegovim čarima. Danas je Istanbul jedan od najinteresantnijih gradova sveta. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi palata i Sulejmanova džamija, Dolmabahče palata su samo neki od svedoka slavne prošlosti Vizantije i moćnog Otomanskom carstva…
Ankara – kucajuće srce i drugi po veličini grad u Turskoj. Vekovima čvorište mnogih velikih civilizacija, sa istorijom koja datira još iz kamenog doba, dok danas Ankara je poznata po svojim sjajnim muzejima, parkovima, medu, groždju Kalecik Karasi i mnogim drugim kulturno-istorijskim dobrima.
Kapadokija – „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.


PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (29.12.2020.) BEOGRAD…
Sastanak putnika na parkingu BAS-ove autobuske stanice u 15:30h. Polazak autobusa u 16:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Bugarske i Turske
sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.dan (30.12.2020.) …ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace hotel u kome su odsedali gosti Orijent ekspresa, Tarlabalaši bulevar, Trg Taksim, panorama crkve Agia Triada, Divan Palace hotel, prolaz kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, panorama Aja Sofije i Topkapi palate, prolaz pored Egipatske pijace začina. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje Bosforom u trajanju od dva sata: Zlatni rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja odlazak u gradski kvart Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (31.12.2020.) ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak mesta gde se nalazio antički Hipodrom – Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija), Topkapi palate – nekadašnje rezidencije otomanskih sultana. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Slobodno vreme i individualni doček Nove godine. Noćenje.

4.dan (01.01.2021.) ISTANBUL – ANKARA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Ankaru, glavnog grada Republike Turske i njen administrativni centar. Po dolasku panoramski obilazak Ankare: Antikabir-mauzolej Kemala Ataturka, Genčlik park, Etnografski muzej, Muzej anadolijskih civilizacija, tvrđava… Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

5.dan (02.01.2021.) ANKARA – JEZERO TUZ – KAPADOKIJA
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kapadokiju. Usputna pauza na slanom jezeru Tuz (Tuz na turskom znači so), koje se nalazi u centru anadolijske visoravni. Jezero ima oko 34% salaniteta, što je dvostruko veći salanitet od čuvenog Mrtvog mora, dok ukupna godišnja prerada soli jezera Tuz podmiruje potrošnju za oko 70% stanovništva Turske. Pauza za čuveno slikanje ’’hoda na vodi’’ i nastavak puta. Po dolasku u Kapadokiju smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. U večernjim satima fakultativni odlazak na tursko veče sa bogatim muzičkim i scenskim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (03.01.2021.) KAPADOKIJA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni obilazak “Kolevke Hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bežeci iz Palestine, a pre njih prva naselja nastala su 2000 godiha p.n.e. Obilazak doline mašte, pejzaža sa najnestvarnijim pogledom. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših tačaka u Kapadokiji. Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Prestavljala je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline koja se takođe naziva Monaška dolina. Obilazak sela Čavušin – poseta radionici keramike. Polazak za Avanos, sela smeštenog na obali Crvene reke. Reka je dobila ime po crvenoj glini. Poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj dolini. Pauza na jednom od najlepših vidikovca. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan (04.01.2021.) KAPADOKIJA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i transfer ka aerodromu u Kajzeriju. Direktan čarter let kompanijom Air Serbia za Beograd (tačno vreme leta znaće se 2 dana pred povratak). Sletanje na beogradski aerodrom

ISTANBUL – ANKARA – KAPADOKIJA

KAPADOKIJA - NOVA GODINA
Smena 29.12.
04.01.
Polazak iz: BEOGRAD 349

* CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA // First minute do 01.12.2020. FIRST MINUTE PONUDA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ SOBA I PRIMENJUJE SE DO 01.12.2020. ILI DO POPUNE PREDVIĐENIH KAPACITETA.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka;
 • Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres, Visa);
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak kreditnim karticama BANCA INTESE do 6 mesečnih rata bez kamate.

DOPLATE:

 • Doplata za 1/1 sobu – 100€

CENA PUTOVANJA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji,
 • smeštaj u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelima 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak-švedski sto), 1 polupansiona u Ankari (doručak i večera – švedski sto) i 2 polupansiona u Kapadokiji (doručak i večera – švedski sto),
 • razgledanje gradova prema programu, prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Kajzeri – Beograd, avio-takse u iznosu od 15€ (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48h pre započinjanja putovanja),
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

 • Fakultativni izleti, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Plava Džamija+Hipodrom+Topkapi palata – 30€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obilazak nije uključena poseta hamamu u Topkapi palati)
 • Krstarenje Bosforom – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)
 • Tursko veče u Kapadokiji – 30€
 •  Kolevka Hrišćanstva – Kapadokija – 40€
 • Let balonom iznad Kapadokije* – od 80–200€ po osobi (cena podložna promeni). Napomena za izlet Let balonom iznad Kapadokije: U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se let balonom iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije poput www.royalballon.com ili slične. Let se organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cenu izleta putnici će dobiti tokom putovanja.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 50 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


OPIS HOTELA:

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:
Istanbul: Klas hotel 4* www.klashotel.com.tr, Grand Yavuz 4* www.grandyavuzhotel.com ili sličan;
Ankara: Tzob hotel 4* www.tzobotel.com.tr, New Park Hotel 4* www.npankara.com ili sličan;
Kapadokija: By Cappadocia 4* www.bycappadociahotel.com, Tourist hotel 4* www.touristhotel.com.tr ili sličan;
Smeštaj je u dvokrevetnim sobama sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel
poseduje recepciju, bar i restoran, dok sve sobe poseduju: TV, mini-bar, klimu, kupatilo.
Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.
Plana Tours zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće
objavljen na site-u agencije www.planatours.rs 7 dana pre polaska na put.


VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju
  informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 •  Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. Na letu Air Serbia
  dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju
  nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Prva sedišta su službena i ne izdaju se putnicima bez preke potrebe.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana Tours
 • Plana Tours ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je usklađena kako sa programom
 • putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanjaprocedure povraćaja poreza – “tax free”.
 • Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 80/2020 kategorija A 40 od 31.01.2020. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizatorima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047/2020 od 10.01.2020., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14.ilina mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068824 od 28.01.2020. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”
Toggle side content