fbpx

11 dana (10 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 29. decembar 2020/ Povratak: 08. Januar 2021.

Jordan se smatra delom “kolevke čovečanstva”. Glavni grad je Aman, arapski je jezik većine, dok je islam najzastupljenija religija. Klima je pustinjska i suptropska. Dolina reke Jordan odvaja Jordan od Izraela.

Izrael je sveta i obećana zemlja u kojoj je rođeno  hrišćanstvo. Na svetoj zemlji  su sagrađena najveća svetilišta i mesta hodočašća. U  Izraelu su i grobnice najvećih jevrejskih predaka ali je i mesto prvog polaganja Zavetnog kovčega sa Deset božjih zapovesti. Tel  Aviv, Jerusalim, Vitlajem, Mrtvo more i reka Jordan, Via Dolores, Kumran i Masada samo je delić onog zbog čega vredi videti i doživeti ovu u mnogo čemu specifičnu zemlju fascinantnih gradova, od onih nastalih pre Hista pa sve do današnjih metropola.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (29.12.2020.) BEOGRAD–ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla”, kod šaltera KonTiki u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:25 časova (Let TK1084).

2.dan (30.12.2020.) ISTANBUL–AMAN–DŽERAŠ–AMAN Sletanje u 00:10 časova. Čekanje na vezu. Nastavak putovanja za Aman u 01:45 časova (Let TK814). Sletanje u 03:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Nakon kraćeg odmora i doručka, polazak ka Džerašu (antički Geras), najbolje očuvanom rimskom gradu na svetu, koji je vrhunac doživeo za vreme vladavine Aleksandra Velikog. Obilazak Hadrijanove kapije, pozorišta, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, ulice Kardo, agore, nimfoneuma, Artemidinog hrama i dr. Povratak u Aman. Posle podne razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, grada na reci Jabok, koji se prostire na 19 brežuljaka. Ovaj grad je biblijski Rabat, glavni grad Amonita. Simbol grada je crni iris. Obilazak starog i novog dela grada. Večera. Noćenje.

3.dan (31.12.2020.) AMAN–MADABA–PLANINA NIBO–MRTVO MORE-BETANIJA–AKABA Doručak. Polazak za Madabu. Obilazak ranovizantijske Crkve Svetog Đorđa iz šestog veka, u kojoj mozaički pod sadrži najstariji originalni kartografski prikaz Svete zemlje i posebno Jerusalima. Odlazak na obližnju goru Navo (Nibo) sa koje je jevrejski prorok Mojsije gledao obećanu zemlju koju je Bog dao Izrailjcima. Nastavak putovanja do Mrtvog mora, najniže tačke na zemaljskoj kugli. Obilazak Betanije – mesta gde je, po verovanju, kršten Isus Hrist. Posle kraćeg zadržavanja, vožnja prema Akabi. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Novogodišnja večera. Noćenje.

4.dan (01.01.2021.) AKABA-PETRA-VADI RAM-AKABA Doručak. Polazak za Petru. Obilazak fascinantnih ostataka nekadašnjeg moćnog grada uklesanog u ružičaste stene, impresivne arhitekture iz perioda Nabatejaca. U liticama peščara isklesane su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonski oblici starog Bliskog istoka – Asirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščaru kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka. Uvrštena je u listu svetske kulturne baštine Uneskoa. Posle podne polazak ka pustinji Lorensa od Arabije, Vadi Ram. Vožnja
džipovima po pustinji u trajanju od dva sata. Povratak u Akabu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje. Interkontinentalna putovanja

5.dan (02.01.2021.) AKABA-MRTVO MORE- MASADA- JERUSALEM Doručak. Polazak prema jordansko-izraelskoj izraelskoj granici Arava. Posle graničnih formalnosti, početak putovanja po Izraelu. Poseta Masadi, poslednjem uporištu jevrejskih ustanika. Ovo je jedna od najdubljih impresija koja se može poneti iz Izraela. Kupanje tj. plutanje u Mrtvom moru. Odlazak do hotela u Jerusalemu. Smeštaj. Večera. Noćenje.

6.dan (03.01.2021.) JERUSALEM Doručak. Odlazak do Maslinove gore sa koje se pruža pogled na stari grad opasan zidinama i Hramovu Goru, danas trećem svetom mestu islama gde se nalaze Kupola na steni i Džamija Aksa. Poseta Crkvi svih nacija, sobi Tajne večere, razgledanje starog grada i jevrejske četvrti. Zatim poseta Zapadnom zidu (Zid plača) U Jerusalimu, najsvetijem mestu jevrejske molitve. Odlazak Via Dolorosom (Hristov stradalni put) do Hrama Groba Gospodnjeg u kojoj su Golgota i Sveti grob. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7.dan (04.01.2021.) JERUSALIM-VITLEJEM-JERUSALEM Doručak. Vožnja sa panoramskim razgledanjem modernog dela Jerusalema: Izraelskog Kneseta, Muzeja izraela, Vrhovnog suda i kraće zaustavljanje kod jerusalemske pijace Mahne Jehuda. Poseta Muzeju holokausta Jad Vašem. Nastavak vožnje do Vitlejema. Poseta Crkvi Hristovog rođenja. Povratak u Jerusalem, i u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan (05.01.2021.) JERUSALEM-KASR AL JAHUD-TIBERIJAS-KAPERNAUM-NAZARET Doručak. Poseta mesta na kome je kršten Isus Hrist- Kasr Al Jahud. Razgledanje znamenitosti na Galilejskom jezeru: Tiberijasa, Kapernauma i Crkve Gore blaženstava. Nastavak vožnje do Nazareta. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

9.dan (06.01.2021.) NAZARET-TABOR-KANA-NAZARET Doručak. Odlazak na goru Tabor, mesta Hristovog Preobraženja (kraći deo vožnje se obavlja taksijima, zbog širine puta), gde se nalazi i istoimena Crkva. Nastavak vožnje do Kane i poseta Crkvi Venčanja. Povratak u Nazaret i poseta Crkvi Blagovesti i Marijinog izvora. Večera. Noćenje.

10.dan (07.01.2021.) NAZARET-HAIFA-CEZAREJA PRIMORSKA- TEL AVIV Doručak. Vožnja do Haife i gore Karmel, mesta Ilijinog dvoboja s Valovim prorocima, sa koje se pruža zadivljujući pogled na grad i luku. Panoramsko razgledanje Bahajskih vrtova. Odlazak do Cezareje Primorske i obilazak ruševina sedišta rimskih namesnika Judeje, uključujući pozorište i akvadukt. Vožnja do Tel Aviva sa panoramskim razgledanjem i šetnja kroz stari deo grada,
Jafu. Večera i noćenje u Tel Avivu.

11.dan (08.01.2021.) TEL AVIV-ISTANBUL-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul u 12:20 časova (Let TK795). Sletanje u 15:50 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:50 časova (Let TK1083). Sletanje u 19:30 časova.

Cena važi do 30.09.2020. (cena sa popustom)

JORDAN I IZRAEL
Smena 29.12.
08.01.
Polazak iz: BEOGRADA 1.990

* CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje senvrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovarandirektno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

  • Doplata za jednokrevetnu sobu 390€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

  • prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalne kategorizacije): u Nazaretu 3*, u Amanu, Jerusalemu, i Tel Avivu 4*, a u Akabi 5* na bazi polupansiona,
  • obaveznu doplatu za novogodišnju večeru u iznosu od 60 usd, posete, obilasci i transferi premanprogramu klimatizovanim mini-busom ili autobusom (u zavisnosti od broja putnika),
  • troškovi organizacije invođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 202.38 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. Usluga u hotelima je uglavnom švedski sto za doručak, a večera je ili švedski sto ili unapred odredjeni meni.

U cenu putovanja nije uračunato:

  • fakultativni izleti (ukoliko postoje),
  • napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka i plaćaju se na destinaciji), izlazna taksa iz Jordana u Izrael (oko 15 usd – molimo putnike da pripreme sitan novac radi što kraćeg zadržavanja na granici, gdese plaća),
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

SMEŠTAJ:

Hotel u Amanu: Geneva 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km. U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: Oryx 5* http://www.oryx-hotel.com/ ili sličan Hotel Oryx ima 189 soba, uključujući 6 poslovnih apartmana, pretvarajući mesto za boravak u kosmopolitsko iskustvo za poslovne ljude i turiste. Hotel se nalazi 2km od Akaba tvrdjave i 1km od Jaht kluba. Stil hotela je porodičan i pruža usluge kao što su: bežični internet, teretana i spa centar sa hidromasažnim kadama, parnim kupkama i širokim izborom masaža za lice i telo. Klimatizovane sobe su opremljene TV-om sa ravnim ekranom, mini barom i aparatom za pripremanje čaja/kafe. Kupatila sadrže kadu ili tuš i fen za kosu, a neki i bide.

Hotel u Jerusalemu: Jerusalem Gold 4* https://www.jerusalemgold.com/EN/ ili sličan Hotel Jerusalem Gold je elegantan hotel smešten u srcu Novog Jerusalima, pored Glavne autobuske stanice i na 20minuta hoda od istorijskog centra. Sobe hotela Jerusalem Gold poseduju dugačke krevete, nameštaj od mahagonija, zavese za zamračivanje i dvostruke vakumirane prozore za dodatnu tišinu. Na raspolaganju vam je izbor jastuka. Moderni sadržaji uključuju klima-uređaj, frižider i sef za laptop. Hotel se nalazi na par koraka od Kongresnog centra Jerusalim, a možete prošetati i do živopisne pijace Mahne Jehuda. Do glavnih gradskih atrakcija, kao što su Biblijski zoološki vrt, Vremenski lift (Time Elevator) i Muzej nauke lako možete stići gradskim prevozom. U okviru kratke pešačke udaljenosti od hotela Gold možete posetiti brojne restorane, prodavnice i mesta za zabavu.

Hotel u Nazaretu: Mary’s Well 3* https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel ili sličan Ovaj hotel se nalazi u centru Starog grada, u blizini živopisnog suka i autentičnih restorana. Crkva Svetog Gabrijela udaljena je 10 minuta hoda. Sobe su klimatizirane i nude satelitsku TV. Osoblje u hotelu je na raspolaganju 24 sata dnevno. Gosti takođe mogu uživati u piću iz bara. Hotel nudi besplatan parking i bežični internet. Svaka soba poseduje sef i radio.

Hotel u Tel Avivu: Grand Beach 4* https://www.grandhotels-israel.com/grand-beach-hotel-tel-aviv ili sličan Hotel Grand Beach je smešten na samo 3 minuta hoda od plaže. U ponudi ima 212 dobro opremljenih soba sa besplatnim bežičnim internetom. Pored toga, nudi tradicionalni izraelski doručak na bazi švedskog stola i krovni bazen sa panoramskim pogledom na Tel Aviv. Sve sobe su moderne i potpuno renovirane. Svaka soba sadrži klimauređaj, LCD TV, mini-frižider i sef. Pića i lagane obroke možete kupiti u baru. Hotel Grand Beach se nalazi u  blizini najpopularnijih plaža i restorana na obali mora. Marina u Tel Avivu je udaljena 10 minuta hoda. U susedstvu se nalazi nekoliko kafea, prodavnica i parkova. Pijaca Karmel i Stari Grad u Jafi takođe su u blizini


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne
asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ. Program broj 2 od 01.septembra 2020. Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020. Kategorija licence A 40