fbpx

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja kod šaltera Plana Tours-a broj 705. Poletanje aviona u 12:10h (JU802). Dolazak u Istanbul u 15:50h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Uveče individualni odlazak na DOČEK NOVE 2022 GODINE, osim za goste Hotela Zurich gde je obavezna novogodišnja večera.Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno popodne. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak azijske strane Istanbula – Čamlidza vidikovac, Bagdad ulica i Kadikoy.. Nakon obilaska mogućnost fakultativnog odlaska do Dolmabahče palate. Noćenje.

5.dan ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 17:35h (JU803). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 17:15h. Kraj programa.

4 noćenja / 5 dana

Istanbul avio - Nova godina
Smena 30.12.
03.01.
Polazak iz: BEOGRADA 379

* SPECIJALNA PONUDA / SNIŽENA CENA

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja,
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.02.2021.godine,
3) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na rate putem kredita poslovnih banaka


Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

POPUSTI I DOPLATE:

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€,
• doplata za 1/1 sobu 80€ (hotel Ephesus) odnosno 120€ (hotel Zurich).

ARANŽMAN OBUHVATA:

• avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Airserbia),
• aerodromske takse: 46 € (podložno promeni),
• transfer aerodrom – hotel –aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge lokalnih vodiča,
• agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

• Obaveznu doplatu za novogodišnju večeru za goste Hotela Zurich 70€,
• Fakultativne programe,
• Međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 520,00 dinara, od 19d o70 godina 782,00 dinara, i
od 71 do 86 godina 1.562,00dinara.


CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

• AjaSofija+PlavaDžamija+Hipodrom+Topkapipalata-Cena 50€ obuhvata: autobuski prevoz od hotela do Platoa Topkapi (individualan povratak u hotel), ulaznice (u Topkapi palati nije uključena ulaznica za harem), slušalice u Aja Sofiji, usluge lokalnog vodiča;
• VaseljenskapatrijaršijaiKrstarenjeBosforom-Cena 25€ obuhvata: autobuski prevoz, obilazak Vaseljenske patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča);
• Dolmabahčepalata –Cena 35€ obuhvata: ulaznicu za palatu(centralni deo-ulaznica za harem nije uključena), usluge lokalnog vodiča;
• Azijska strana Istanbula – cena 30€ obuhvata: autobuski prevoz, obilazak Čamlidža vidikovca, Bagdad ulice i rezidencijalnog dela Kadikoy, usluge lokalnog vodiča.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Istanbulu.


SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:

Hotel Ephesus 3*sup – Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti (AjaSofija,Topkapipalata,PlavaDžamija).U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFiom, parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto) Više informacija o hotelu na http://www.hotelephesus.com/

Hotel Zurich Istanbul 4*sup – Lokacija: Nalazi se u blizini dinamične šoping četvrti Istanbula i na 15 minuta hoda od Kapali čaršije. Aja Sofija, Plava Džamija i druge glavne atrakcije su na 30 minuta hoda. Restoran Panorama služi jela internacionalne kuhinje uz koja možete uživati u pogledu na Bosfor i stari Istanbul. Smeštaj: Sve sobe imaju SATTV, WiFi, mini-bar, kupatilo i telefon. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto). Više informacija o hotelu na http://www.hotelzurichistanbul.com/


NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima,
državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0047/2020 od 10.01.2020., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.Polisa broj 300068824 od 28.01.2020. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 80/2020 kategorija A 40 od 31.01.2020.
Cenovnik br.3 od 11.12.2020.