fbpx

Dan 1.  Beograd / Niš – Rilski manastir

Polazak iz Beograda 06:00h / Niša 09:00h, sa dogovorenog mesta. Vožnja do Rilskog manastira, preko graničnog prelaza Gradina i Sofije, sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.  Obilazak manastirskog kompleksa.

Rilski manastir je jedinstven manastir u Evropi, najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske, na planini Rila, u dolini Rilske reke na 1150 m n/v. udaljen je 120 km od Sofije. Predelom oko manastira preovladava predivna planinska priroda sa planinskim vrhom Musala (2925 m. Manastir je, prema predanju, osnovao pustinjak sveti Jovan Rilski Čudotvorac (bug. sv. Ivan Rilski) u 10. veku. Sv. Jovan Rilski je živeo u pećini nedaleko od mesta na kome se danas nalazi manastir, dok su njegovi učenici, koji su došli u planine da čuju njegovo učenje, sazidali manastir.  Jedan je od najprepoznatljivijih vrednosti Bugarske, kulturni i duhovni centar Bugarske nacionalne svesti

Nakon obilaska manastira polazak za Bansko. Po dolasku u Bansko, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 

Dan 2. Bansko

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Banskom. Fakultativno odlazak do Regnum Banya Termal– otvoreni bazen sa termalnom vodom ili slobodno vreme. Večera u hotelskoj mehani sa muzičkim programom. Noćenje.

Bansko… Slikovit i autentičan planinski gradić u jugozapadnom delu Bugarske. Romantičan i idiličan, etno selo sagrađeno u starom balkanskom arhitektonskom stilu. Bansko predstavlja jedinstveno arhitektonsko i prostorno rešenje koje svojim izgledom oponaša tradicionalni izgled starih bugarskih varoši sa karakterističnim planinskim kućicama od drveta sa naglašenim drvenim terasama, uskim kaldrmisanim ulicama, malim slikovitim trgovima, crkvama i mehanama. Bansko je smešteno na obodu znamenite planine Pirin, 160 km udaljeno od prestonice Sofije i 40km od manjeg lokalnog centra Blagoevgrada. Planina Pirin spada u red svetskih prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO-a. Bansko je danas najmlađi i najmoderniji Ski Centar u Bugarskoj a po procenama mnogih i na čitavom Balkanskom poluostrvu.

 

Dan 3. Bansko – Sofija – Niš /Beograd

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sofiju.

Sofija, glavni grad Republike Bugarske okružen izuzetno lepim pastoralnim oblastima, nalazi se u podnožju planine popularne kod skijaša, Vitoše. Sofija, čija istorija obuhvata čitavih sedam milenijuma, bogata je ruševinama iz raznih perioda i jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Narodni istorijski muzej je jedan od najprostranijih u Istočnoj Evropi. Široki, kaldrmisani bulevari, elegantni butici i energični noćni život glavne su atrakcije ovog grada od 1,3 miliona stanovnika. Trolejbusi, tramvaji i autobusi kreću se kroz sve oblasti ovog dinamičnog grada.

Pešačka tura po centru grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Okupljanje grupe u popodnevnim satima i polazak za Srbiju. Vožnja preko Dimitrovgrada sa usputnim pauzama za odmor i granične formalnosti. Dolazak u Niš/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

BANSKO – RILSKI MANASTIR - SOFIJA
Smena 23.10. 11.11. 13.11.
26.10. 14.11. 16.11.
Polazak iz: BEOGRADA I NIŠA - HOTEL 3* 10.990 10.990 10.990
Polazak iz: BEOGRADA I NIŠA - HOTEL 4* 12.490 12.490 12.490

* Cena u tabeli je izražena po osobi u dinarima na bazi dva polupansiona

  • 40% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, a ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
  • 40% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, a ostatak duga u ratama gde je poslednja rata najkasnije 10.01.2021.

*Zapoćeti način plaćanja se ne može menjati

*U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promenama u cenama prevoznika, konzularnih predstavništva i osiguravajućih društava, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana

NAPOMENA: Za polaske od Pojata do Dimitrovgrada cena se umanjuje 1.000 rsd

Aranžman obuhvata:

  • prevoz autobusima visoke turističke klase
  • smeštaj u hotelu 3* ili 4*  na bazi dva polupansiona
  • usluge pratioca – vodiča
  • troškove ogranizacije putovanja

 

Aranžman ne obuhvata :

  • putno zdravstveno osiguranje
  • individualne troškove putnika

 

KALKULACIJA JE RAĐENA NA 50 PLATIVIH PUTNIKA, MINIMALNI BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU OVOG PROGRAMA JE 50. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PRIJAVLJENIH PUTNIKA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO POVEĆANJA CENE ILI SPAJANJA SA DRUGOM AGENCIJOM. U SLUČAJU OTKAZA  OTKAZNI ROK AGENCIJE JE MINIMUM 5 DANA PRED PUT. AGENCIJA LORD TRAVEL DOO NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJEO PROGRAMU PUTOVANJA

VAŽNA NAPOMENA: NAVEDENA VREMENA SU PODLOŽNA PROMENAMA USLED NEPREDVIDLJIVIH OKOLNOSTI NA PUTU.TAČNO VREME POLASKA ĆE BITI POTVRĐENO OD STRANE AGENCIJE DAN PRED PUT, A OSTALA VREMENA NA SAMIM DESTINACIJAMA PUTNICI ĆE IMATI OD STRANE VODIĆA NA KONKRETNOM PUTOVANJU.


Organizator putovanja je turistička agencija Lord Travel, licenca OTP 266/2020- A 35 izdata od Agencije za privredne registre od 04.02.2020. godine. Lord Travel osiguran je Polisom osiguranja od odgovornosti turističkih agencija za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj štete nanete putniku br. 00432637, osiguravača „SAVA” Beograd. Polisa važi od 01.01.2020. do 01.10.2020. godine. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Lord Travel koji su sastavno deo prijave putovanja.

Toggle side content